Lezingen

keukenmeid vermeer ghvn

Melkmeisje of keukenmeid, lezing Drank geeft antwoord

 

china.arie1 009 Hoe groot is dit plein in Peking?

 

0_sylvester j.-pez-0648e

Roosje en Menthol, lezing geschiedenis van het huwelijk

Via historische ambachtelijke Boekdrukkerij De Arend is ook een drietal lezingen te boeken. Ze duren elk circa 2 uur en zijn voorzien van ongeveer 150 afbeeldingen. Voor 2017 zijn er vele reserveringen door diverse verenigingen geboekt. Wij treden op voor o.a. ouderenverenigingn, vrouwenverenigingen, historische kringen, museumverenigingen enz. Men kan in overleg vroegtijdig een optie op een datum nemen. Arie Niks en zijn echtgenote Ina Timmer hebben hiermee zo’n tien jaar ervaring. Hun uitgangspunt is dat het voor de bezoekers een leerzaam, maar ook ontspannende bijeenkomt dient te zijn. Zij bereiken dit door veelvuldig een interactie met d zaal te hebben.
De onderwerpen zijn:

1. De geschiedenis van het huwelijk. Wat heeft Karel de Grote er mee van doen? Wat heeft een vroeger paus voor invloed gehad? Allerlei wetenswaardigheden komen aan de orde; kleding, ringen, bruidstaart, huwelijksbootje enz.
2.De geschiedenis van onze dranken. Wat zijn de gebruiken en wat is de afkomst van water, melk, thee, koffie bier, wijn en sterke drank. Kunstgeschiedenis verlevendigt dit onderwerp met afwisselende lichtbeelden.
3. Wie ver reist kan veel verhalen. Een reisverslag van China en Tibet over 17.000 kilometer met schitterende foto’s, een selectie uit ruim 6.000 stuks .
Klik op een van de foto’s om de galerij van drukkerij De Arend te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>